Get Adobe Flash player
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Activitate susţinută de organizaţia American Corner din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj-Napoca

În data de 19 octombrie 2022 un grup de 15 elevi format din clasele a X-a A, a XI-a A și a XII-a A, însoţiţi de doamnele profesoare Popa Veronica şi Muscar Mirela reprezentând unitatea noastră școlară, Colegiul Tehnic – Turda, a participat la activitatea extrașcolară susţinută de organizaţia American Corner din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj-Napoca, şi anume la întâlnirea cu un grup de militari americani reprezentanţi ai Civil Affairs Team 1814 (CAT 1814) şi cu un grup de militari români din Batalionul 1 CIMIC.
Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au fost: aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic România – Statele Unite, viața în Armata S.U.A. și în Armata Română, femeile în armată, parteneriatul militar România – Statele Unite ale Americii, misiunile NATO și alte exerciții militare, experiența în colegiile și universitățile americane. În cadrul întâlnirii s-a comunicat în limba engleză.
Liceenii au avut ocazia să afle informații referitoare la toate aceste subiecte și să adreseze întrebări vorbitorilor. De asemenea, ei au putut proba echipament militar și să testeze un MRE (Meal Ready-to-Eat), o rație ce a constat dintr-o masă completă ambalată individual, consumată de militari în timpul instrucției sau al operațiunilor, atunci când serviciile de asigurare a mesei nu sunt disponibile.
La finalul activității elevii au primit câteva materiale interesante pentru îmbogățirea lecturii în limba engleză: American popular music, USA history in brief, eJournal: Sports.
Mulțumiri îndeosebi pentru sprijinul și susținerea promptă din partea direcțiunii (d-ra director prof Szasz Edit) care a venit în întâmpinarea dorinței de participare și a făcut posibilă această activitate atât de benefică elevilor școlii.