COLEGIUL TEHNIC TURDA la CONCURSUL NATIONAL DE APLICATII – „TARGUL DE PRIMAVARA AL FIRMELOR DE EXERCITIU”
Vineri, 30 martie 2018, a avut loc la Expo Transilvania a V-a ediție a Târgului de Primăvară al Fimelor de Exercițiu, organizat de Colegiul Tehnic Napoca. Evenimentul se adresează elevilor pasionați de antreprenoriat și a reunit nu mai putin de 50 de firme, respectiv peste 400 de elevi din 22 de județe ale țării, care au prezentat idei de afaceri foarte variate: pensiuni turistice, agenții de turism, firme de organizare evenimente, firme de servicii etc.
A fost o ediție reusită, apreciată de membrii juriului – profesori universitari de la facultăți de profil din cadrul Universității Babeș Bolyai și Universitatea de Stiințe Agricole și Medicină Veterinară, reprezentanți ai mediului de afaceri, operatori economici.
În cadrul concursului au fost premiate sectiunile „Cel mai bun stand”, „Cea mai bună prezentare a firmei”, „Comunicare și negociere în afaceri”, „Tranzacții finalizate” și „Cea mai reprezentativă mascotă”.
Școala noastră a participat la acest concurs cu Firma de Exercițiu PARALLEL 45 SRL, având ca obiect de activitate promovarea turismului din zona Turda, respectiv vânzarea de pachete turistice. Echipa acestei firme este formată din elevi ai clasei a XI-a A, respectiv: Alina Botoș, Larisa Goia, Roxana Marc, Iulia Nistor, Dragoș Pleșa, Alex Trif, Larisa Trif și Giorgiana Vâjdea, coordonați de d-na prof. Camelia Berekmeri.
Rezultatele obținute de către echipă au fost la sectiunea „Comunicare și negociere în afaceri” – LOCUL III, iar la piesa de rezistență a tuturor firmelor participante, respectiv cel mai râvnit premiu pentru „Cea mai reprezentativă mascotă” – LOCUL I.
Firmele de exercițiu constituie o metodă interactivă de învățare în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și aplicare multidisciplinară a cunoștințelor, precum și o abordare a procesului de predare – învățare care asigură condiții pentru aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională. Punctele forte ale acestui concept sunt accentul pus pe partea practică și legăturile avute cu mediul de afaceri real. În acest context elevii noștri au avut întâlniri cu ”omologii” lor de la Muzeul de Istorie din Turda (cu care s-a încheiat și un parteneriat) și Turda Salina Durgău, unde au avut ocazia să poarte discuții punctuale pe fiecare compartiment al firmei. Asemănător firmelor din economia reală, firmele de exercițiu se află într-o relație de afaceri de competitivitate. Instruiți într-un cadru atractiv, creativ și interactiv, elevii vor participa voluntar și motivat la propria formare, dobândind competențe esențiale ce le vor ușura inserția pe piața muncii.
Felicitări întregii echipe pentru munca, efortul depus și nu în ultimul rând pentru rezultatele obținute!
a consemnat Berekmeri Camelia