Get Adobe Flash player
iunie 2023
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

CONCURSURI

CONCURSUL „MESERIA CALE SPRE SUCCES”

SĂPTĂMÂNA MESERIILOR LA COLEGIUL TEHNIC TURDA, ediția I ,3 mai 2023
MOTTO : « Creativitatea reprezintă miraculoasa întâlnire dintre energia neinhibată a copilului cu ceea ce pare a fi opusul şi duşmanul ei, simţul ordinii, impus de disciplinata inteligenţă a adultului.
Fiecare om este creativ; Trebuie insă ca el să-si dea seama”»
Norman Podhoretz
“Maini indemanatice” este un proiect inceput la COLEGIUL TEHNIC TURDA in primavara anului 2023 sub forma unor ateliere pentru dezvoltarea abilităților practice și a spiritului antreprenorial in randul elevilor.
Proiectul a fost finantat in perioada de implementare de catre sponsori locali.

Felicitări elevilor și profesorilor implicați în concursul:
Meseria cale spre succes.
Clasament (premianții):
Locul I – clasa XI M
Locul II – clasa XII B
Locul III – clasa IX M.

Concursul National
„TÂRGUL DE PRIMĂVARĂ AL FIRMELOR DE EXERCIȚIU”

Colegiul Tehnic Turda a participat la competitia natională „Targul de Primavară al Firmelor de Exercitiu”, competiție care se adresează elevilor pasionați de antreprenoriat și care a reunit nu mai putin de 55 de firme de exercițiu și aproximativ 360 de elevi din țară, care au prezentat idei de afaceri foarte variate.
A fost o ediție reusită, apreciată de membrii juriului – profesori universitari de la facultăți de profil din cadrul Universității Babeș Bolyai și Universitatea de Stiințe Agricole și Medicină Veterinară, reprezentanți ai mediului de afaceri, operatori economici.
Școala noastră a participat la acestă competiție cu Firma de Exercițiu PARALLEL 45 SRL, având ca obiect de activitate promovarea turismului din zona Turda. Echipa acestei firme este formată din elevii: Josef Bartha, Maria Crișan, Lorena Mazăre, Elisabeta Pleșca, Iris Berekmeri, Ioanuț Chesăuan, Alec Bozdog, Denisa Cherecheș, Rareș Câmpean, Iulia Grindean și Andrei Popa, coordonați de d-na prof. Camelia Berekmeri.
Rezultatele obținute de echipă au fost la sectiunea „Tranzacții finalizate” – LOCUL I, iar la ”piesa de rezistență” a tuturor firmelor participante, respectiv cel mai râvnit premiu pentru „Cea mai reprezentativă mascotă” – LOCUL II.
Firmele de exercițiu constituie o metodă interactivă de învățare în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și aplicare multidisciplinară a cunoștințelor, precum și o abordare a procesului de predare – învățare care asigură condiții pentru aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională. Punctele forte ale acestui concept sunt accentul pus pe partea practică și legăturile avute cu mediul de afaceri real. Asemănător firmelor din economia reală, firmele de exercițiu se află într-o relație de afaceri de competitivitate. Instruiți într-un cadru atractiv, creativ și interactiv, elevii vor participa voluntar și motivat la propria formare, dobândind competențe esențiale ce le vor ușura inserția pe piața muncii.
Coordonatorul echipei, transmite felicitări, stimă și respect întregii echipe pentru munca, efortul depus și nu în ultimul rând pentru rezultatele obținute!

FAZA JUDETEANĂ a CONCURSULUI BUSINESS PLAN

Joi, 23 martie 2023, a avut loc la Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj – Napoca, Competiţia Business Plan faza județeană, care este un proiect de parteneriat între Ministerul Educaţiei Naționale, Centru Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi Centrala Naţională a Întreprinderilor simulate/a Firmelor de Exerciţiu-ROCT.
Școala noastră a participat la acest concurs cu două firme de exercițiu, FE PARALLEL 45 SRL și FE REAL LIFE SRL.
Echipa participantă la concurs formată din elevi ai clasei a XI-a A: Maria Crișan, Iulia Grindean și Alec Bozdog, coordonați de d-na prof. Camelia Berekmeri a obținut LOCUL II.
Echipa formată din elevi ai clasei a XII-a A: Manuela Hudrea, Elena Dudas si Hoka Delia, coordonați de d-na prof. Maria Piticar a obținut MENTIUNE.

OLIMPIADA JUDETEANĂ DE ELECTRONICĂ ,AUTOMATIZĂRI ȘI TELECOMUNICAȚII

Trei elevi de la Colegiul Tehnic Turda, Moldovan Jose, Borsan David si Miron Denis, au participat la faza judeteana a Olimpiadei de Electronica, Automatizari si Telecomunicatii care a avut loc la Colegiul Tehnic de Comunicatii Augustin Maior din Cluj-Napoca. Ca urmare a punctajului bun obtinut, elevul Moldovan Jose s-a calificat pentru faza nationala a Olimpiadei, care se va desfasura in vacanta de primavara in judtul Ilfov. Mult succes tuturor clujenilor participanti la faza nationala!
Cei trei elevi din clasa a XI-a B in Cluj-Napoca la faza Judeteana a Olimpiadei. In centru este elevul Moldovan Jose, calificat la faza nationala.
Elevii din clasa a XI-a B la pregatire in laborator pentru faza judeteana a Olimpiadei de Electronica, Automatizari si Telecomunicatii.