Get Adobe Flash player
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

CONCURSURI

Olimpiada de Proiectare Asistată de Calculator Worldskills 2024

Eleva Botoș Maria Andreea, din clasa a XI-a B s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Proiectare Asistată de Calculator Worldskills 2024, care va avea loc la București, pe data de 30 mai .

CONCURSUL MESERIA CALE SPRE SUCCES

In cadrul PROGRAMULUI NATIONAL ȘCOALA ALTFEL luni 25 martie 2024 la COLEGIUL TEHNIC TURDA a avut loc concursul MESERIA CALE SPRE SUCCES, concurs ce se adresează elevilor pasionaţi de tehnică, care doresc să-şi verifice aptitudinile şi ingeniozitatea.
Obiectivele concursului au fost:
Cultivarea şi promovarea spiritului de competiţie şi de performanţă in domeniul mecanicii.
Exersarea deprinderilor de a utiliza scule şi dispozitive mecanice şi utilizarea de soft-uri educaţionale.
Dezvoltarea colaborării şi coordonării intre cadrele didactice şi elevi.
Să se gaseasca modalitaţi variate de exprimare a gândurilor şi sentimentelor privitoare la anumite teme.
Atragerea efectivă a elevilor in organizarea unor activităţi cu caracter extracuricular, conducând la creşterea calitativă şi cantitativă a acestor activităţi, dar şi la reducerea absenteismului şi abandonului şcolar.
Realizarea unor orientari şcolare şi profesionale a elevilor, in strânsă corelare cu cerinţele actuale şi de perspectivă ale economiei de piaţă.
Au participat echipe de elevi de la Școala Gimnazială Teodor Muraşanu Turda,
Școala Gimnazială Ioan Opriş Turda şi Școala Profesională Poiana Turda.
Mulţumim sponsorilor care au recompensat efortul copiilor, Asociatia Activ pentru Tine şi Asociația The Da Vinci System (parte din Alianța pentru Mobilitate Socială).
Nu in ultimul rand mulţumim dascălilor implicaţi in buna desfaşurare a concursului şi elevilor participanţi şi susţinatori.

Olimpiada de Electronica, Automatizari si Telecomunicatii

In data de 16 martie 2024, 4 elevi de la Colegiul Tehnic Turda, Nicoara Darius si Ciurar Alexandru din clasa XI C, respectiv Moldovan Jose si Borsan David din clasa XII B, au participat la faza judeteana a Olimpiadei de Electronica, Automatizari si Telecomunicatii care a avut loc la Colegiul Tehnic Raluca Ripan din Cluj-Napoca. Ca urmare a punctajului foarte bun obtinut, elevul Moldovan Jose s-a clasat pe primul loc, iar elevul Borsan David pe locul 2. Ambii elevi din clasa XII B s-au calificat pentru faza nationala a Olimpiadei, care se va desfasura in vacanta de primavara, la sfarsitul lunii aprilie, in judetul Mures. Mult succes tuturor clujenilor participanti la faza nationala!

Concursului național pe teme privind protecția consumatorului ” Alege! Este dreptul tău!” .

Joi, 21 martie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Cluj , având ca partener Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Cluj, a organizat etapa județeană a Concursului național pe teme privind protecția consumatorului ” Alege! Este dreptul tău!” .
Felicitări celor doi elevi care au reprezentat Colegiul Tehnic Turda: Zapra Diana Maria clasa a IX-a A și Boeriu Antonio Sebastian clasa a X-a A , elev care a obținut Mențiune.

Faza naţională a competiţiei<<Early Innovators Business Plan>>

Programul iniţiat de Steinbeis Danube Center, finanţat de Fundaţia Baden-Wuerttemberg și susținut de BCR Școala de Businessa fost completat de competiţia <<Early Innovators Business Plan>>având ca obiectiv construirea mentalităţii antreprenoriale în rândul elevilor.

Prin aceasta tinerii participanţi au marele avantaj de a învăţa cum: să înceapă o afacere prin creativitate, săcaute satisfacerea nevoilor clienţilor şi săamplifice ideea de business atât pe plan local cât şi pe planul pieţei de desfacere internaţionale; lucruri necesare şi relevante pentru cariera viitoare în domeniul afacerilor. Echipa coordonată de către dna prof. Popa Veronica şi elevele DUMITRIUC C. ADRIANA-MARIA-ELENA, NEMEȘ A. ANDREEA-ALEXANDRA şi SOCACIU A. F. FLORINA-CĂLINA au reprezentat unitatea noastră şcolară la faza naţională a acestui concurs ca viitoare Tehniciene în Activităţi Economice, o experienţă reală de pregătire profesională. Competiţia de antreprenoriat pentru liceenia avut loc în data de 29 septembrie 2023, începând cu ora 8.00, la sediul BCR – The Bridge, sala Auditorium,Bucureşti; iar elevele noastre au reprezentat unul dintre cele 13 oraşe finaliste în fața unui juriu format din 24 de antreprenori și experți în business prezidat de membra consiliului de administraţie BCR – dna Dana Dima (Demetrian), vicepreședinte Retail & Private Banking.

Early Innovators Business Plan Competition

Early Innovators Business Plan Competition este un concurs despre inovaţie şi creativitate pentru tineri liceeni, la care au participat mai multe echipe de la Colegiul Tehnic Turda, în anul şcolar 2022 – 2023, coordonate de dna prof. Popa Veronica. Dintre acestea, s-a remarcat echipa formată din elevele din clasa a X-a A: DUMITRIUC C. ADRIANA-MARIA-ELENA, NEMEȘ A. ANDREEA-ALEXANDRA şi SOCACIU A. F. FLORINA-CĂLINA. Ele s-au calificat în finala competiţiei ce va avea loc la începutul lunii septembrie 2023, la Bucureşti. La sesiunea de prezentări va participa majoritatea membrilor juriului, membrii vor fi prezidaţi de doamna Cristina Bâtlan – fondator Musette- şi jurizați în cadrul emisiunii ,,Imperiul Leilor” de la PRO TV.

CONCURSUL „MESERIA CALE SPRE SUCCES”

SĂPTĂMÂNA MESERIILOR LA COLEGIUL TEHNIC TURDA, ediția I ,3 mai 2023
MOTTO : « Creativitatea reprezintă miraculoasa întâlnire dintre energia neinhibată a copilului cu ceea ce pare a fi opusul şi duşmanul ei, simţul ordinii, impus de disciplinata inteligenţă a adultului.
Fiecare om este creativ; Trebuie insă ca el să-si dea seama”»
Norman Podhoretz
“Maini indemanatice” este un proiect inceput la COLEGIUL TEHNIC TURDA in primavara anului 2023 sub forma unor ateliere pentru dezvoltarea abilităților practice și a spiritului antreprenorial in randul elevilor.
Proiectul a fost finantat in perioada de implementare de catre sponsori locali.

Felicitări elevilor și profesorilor implicați în concursul:
Meseria cale spre succes.
Clasament (premianții):
Locul I – clasa XI M
Locul II – clasa XII B
Locul III – clasa IX M.

Concursul National
„TÂRGUL DE PRIMĂVARĂ AL FIRMELOR DE EXERCIȚIU”

Colegiul Tehnic Turda a participat la competitia natională „Targul de Primavară al Firmelor de Exercitiu”, competiție care se adresează elevilor pasionați de antreprenoriat și care a reunit nu mai putin de 55 de firme de exercițiu și aproximativ 360 de elevi din țară, care au prezentat idei de afaceri foarte variate.
A fost o ediție reusită, apreciată de membrii juriului – profesori universitari de la facultăți de profil din cadrul Universității Babeș Bolyai și Universitatea de Stiințe Agricole și Medicină Veterinară, reprezentanți ai mediului de afaceri, operatori economici.
Școala noastră a participat la acestă competiție cu Firma de Exercițiu PARALLEL 45 SRL, având ca obiect de activitate promovarea turismului din zona Turda. Echipa acestei firme este formată din elevii: Josef Bartha, Maria Crișan, Lorena Mazăre, Elisabeta Pleșca, Iris Berekmeri, Ioanuț Chesăuan, Alec Bozdog, Denisa Cherecheș, Rareș Câmpean, Iulia Grindean și Andrei Popa, coordonați de d-na prof. Camelia Berekmeri.
Rezultatele obținute de echipă au fost la sectiunea „Tranzacții finalizate” – LOCUL I, iar la ”piesa de rezistență” a tuturor firmelor participante, respectiv cel mai râvnit premiu pentru „Cea mai reprezentativă mascotă” – LOCUL II.
Firmele de exercițiu constituie o metodă interactivă de învățare în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și aplicare multidisciplinară a cunoștințelor, precum și o abordare a procesului de predare – învățare care asigură condiții pentru aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională. Punctele forte ale acestui concept sunt accentul pus pe partea practică și legăturile avute cu mediul de afaceri real. Asemănător firmelor din economia reală, firmele de exercițiu se află într-o relație de afaceri de competitivitate. Instruiți într-un cadru atractiv, creativ și interactiv, elevii vor participa voluntar și motivat la propria formare, dobândind competențe esențiale ce le vor ușura inserția pe piața muncii.
Coordonatorul echipei, transmite felicitări, stimă și respect întregii echipe pentru munca, efortul depus și nu în ultimul rând pentru rezultatele obținute!

FAZA JUDETEANĂ a CONCURSULUI BUSINESS PLAN

Joi, 23 martie 2023, a avut loc la Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj – Napoca, Competiţia Business Plan faza județeană, care este un proiect de parteneriat între Ministerul Educaţiei Naționale, Centru Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi Centrala Naţională a Întreprinderilor simulate/a Firmelor de Exerciţiu-ROCT.
Școala noastră a participat la acest concurs cu două firme de exercițiu, FE PARALLEL 45 SRL și FE REAL LIFE SRL.
Echipa participantă la concurs formată din elevi ai clasei a XI-a A: Maria Crișan, Iulia Grindean și Alec Bozdog, coordonați de d-na prof. Camelia Berekmeri a obținut LOCUL II.
Echipa formată din elevi ai clasei a XII-a A: Manuela Hudrea, Elena Dudas si Hoka Delia, coordonați de d-na prof. Maria Piticar a obținut MENTIUNE.

OLIMPIADA JUDETEANĂ DE ELECTRONICĂ ,AUTOMATIZĂRI ȘI TELECOMUNICAȚII

Trei elevi de la Colegiul Tehnic Turda, Moldovan Jose, Borsan David si Miron Denis, au participat la faza judeteana a Olimpiadei de Electronica, Automatizari si Telecomunicatii care a avut loc la Colegiul Tehnic de Comunicatii Augustin Maior din Cluj-Napoca. Ca urmare a punctajului bun obtinut, elevul Moldovan Jose s-a calificat pentru faza nationala a Olimpiadei, care se va desfasura in vacanta de primavara in judtul Ilfov. Mult succes tuturor clujenilor participanti la faza nationala!
Cei trei elevi din clasa a XI-a B in Cluj-Napoca la faza Judeteana a Olimpiadei. In centru este elevul Moldovan Jose, calificat la faza nationala.
Elevii din clasa a XI-a B la pregatire in laborator pentru faza judeteana a Olimpiadei de Electronica, Automatizari si Telecomunicatii.