Get Adobe Flash player
noiembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

EVENIMENTE

Les jeunes d’aujourd’hui l’espoir pour un meilleur avenir (Tinerii de astăzi speranța pentru un viitor mai bun)

În 24 noiembrie sărbătorim Ziua profesorului de franceză. Anul acesta elevii clasei a XI A ne-au surprins cu niște proiecte inedite. Tema era: Les jeunes d’aujourd’hui l’espoir pour un meilleur avenir (Tinerii de astăzi speranța pentru un viitor mai bun). Ideile lor au fost diferite: au vorbit despre importanța ecologizării, reducerea poluării, investiții în agricultură și infrastructură, stoparea violenței verbale și non-verbale, importanța educației.

BALUL BOBOCILOR

ACTIVITATE extrașcolară susţinută de organizaţia American Corner din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj-Napoca

În data de 19 octombrie 2022 un grup de 15 elevi format din clasele a X-a A, a XI-a A și a XII-a A, însoţiţi de doamnele profesoare Popa Veronica şi Muscar Mirela reprezentând unitatea noastră școlară, Colegiul Tehnic – Turda, a participat la activitatea extrașcolară susţinută de organizaţia American Corner din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj-Napoca, şi anume la întâlnirea cu un grup de militari americani reprezentanţi ai Civil Affairs Team 1814 (CAT 1814) şi cu un grup de militari români din Batalionul 1 CIMIC.
Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au fost: aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic România – Statele Unite, viața în Armata S.U.A. și în Armata Română, femeile în armată, parteneriatul militar România – Statele Unite ale Americii, misiunile NATO și alte exerciții militare, experiența în colegiile și universitățile americane. În cadrul întâlnirii s-a comunicat în limba engleză.
Liceenii au avut ocazia să afle informații referitoare la toate aceste subiecte și să adreseze întrebări vorbitorilor. De asemenea, ei au putut proba echipament militar și să testeze un MRE (Meal Ready-to-Eat), o rație ce a constat dintr-o masă completă ambalată individual, consumată de militari în timpul instrucției sau al operațiunilor, atunci când serviciile de asigurare a mesei nu sunt disponibile.
La finalul activității elevii au primit câteva materiale interesante pentru îmbogățirea lecturii în limba engleză: American popular music, USA history in brief, eJournal: Sports.
Mulțumiri îndeosebi pentru sprijinul și susținerea promptă din partea direcțiunii (d-ra director prof Szasz Edit) care a venit în întâmpinarea dorinței de participare și a făcut posibilă această activitate atât de benefică elevilor școlii.

ZIUA EUROPEANA A LIMBILOR

Ziua Europeană a limbilor a fost sărbătorită în data de 26 septembrie 2022 şi de către elevii Colegiului Tehnic Turda, într-o inţiativă ce vrea să integreze conceptul utilizării limbilor europene atât pentru exprimarea culturală cât şi pentru pronunţarea corectă a cuvintelor în mai multe limbi europene.  

S-a considerat că frumuseţea unei limbi constă în vocabularul, sonoritatea şi provenienţa acesteia astfel că anumite idei şi concepte pot fi regăsite în mod identic şi totuşi diferit în comunicare.

Coordonatoarele acestor activităţi au fost doamnele profesoare de Limbi Moderne Cherecheş Noemi (Franceză) şi Popa Veronica (Engleză) care împreună cu elevii claselor a IX-a A, a X-a A şi a XI-a A au ghidat întocmirea şi prezentarea scrierilor în ambele limbi evidenţiind frumuseţea fonetică şi de sens a diferitelor limbaje dar şi intercalarea lor. 

Elevii au încântat publicul auditor cu: citate despre frumuseţea limbilor străine,expresii, şi cuvinte întortocheate în limbile alese ca temă pentru acest proiect.

Munca în echipă, interesul pentru spaţiul multicultural şi varietatea noţiunilor de limbaj au avut ca finalitate întocmirea unor proiecte interesante, exersându-se astfel şi oratoria în aceste două limbi străine studiate dar şi a altora.

Prin această activitate s-au urmărit îndeplinirea obiectivelor ca: munca în echipă, imaginația, creativitatea şi, nu în ultimul, rând documentația în sine.

„Fii informat, actioneaza corespunzator, salvează vieti!”

„Fii informat, actioneaza corespunzator, salvează vieti!”
Acesta a fost motto-ul zilei de azi.
Am realizat azi 30 .09 2022 pentru elevii Colegiului Tehnic Turda un curs de Prim ajutor de baza pana la sosirea ambulantei, realizata in parteneriat cu Asociatia GoScience Turda reprezentata de prof. Minican Ligia.
Elevii au avut prilejul de a invata si exersa tehnica de resuscitare cardio-respiratorie, au realizat bandaje compresive in caz de hemoragii si au invatat sa imobilizeze membre in caz de fracturi utilizand tehnica triunghiurilor.
Activitatea a fost sprijinita si de elevii din cadrul echipajului Sanitarii Priceputi de la CTT care au realizat demonstratii si si-au indrumat colegii mai mici in tehnicile salvatoare. Multumesc dragii mei elevi (Plesca Elisabeta, Urcan Bianca, Ilie Victor, Mardare Sami si Miron Denis) pentru devotamentul vostru 😘 si placerea de a face parte din echipajul meu.
Tehnicile de prim ajutor sunt esentiale si ar trebui deprinse de fiecare dintre noi. Clubul de stiinta al Asociatiei GoScience Turda vine in intampinarea celor care doresc sa aprofundeze tehnicile de prim ajutor de baza prin pregatirea elevilor, dar si prin diverse materiale informative care sa vina atat in sprijinul cadrelor didactice cat si al elevilor.

ZIUA MONDIALĂ A PĂCII SĂRBĂTORITĂ LA COLEGIUL TEHNIC TURDA

21 SEPTEMBRIE 2022, Activitate desfășurată sub îndrumarea d-nei prof Maria Piticar.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondială a Păcii, elevii clasei a X a A, din cadrul liceului nostru au organizat o activitate educativă. Ei au discutat, au recitat și au cântat PACEA.

Activitatea a avut ca scop educativ dezvoltarea unui comportament civic, eliminarea violențelor din comunitate și din școală, pentru a ști să trăiască și să convețuiască alături de aproapele lor.