Get Adobe Flash player
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Platformă de învăţământ la distanţă lansată de iniţiatorii Caravanei Carierei, la Turda

 

Scris de Dana DEAC Vineri, 06 Aprilie 2012 12:03, articol preluat din ziarul electronic www.turdanews.net

 

Sindicatele se declară preocupate de capacitatea absolvenţilor de învăţământ tehnic de a-şi utiliza cunoştinţele în practică. Cu ocazia Caravanei Carierei desfăşurată la Turda în aceste zile preşedintele BNS, Dumitru Costin a declarat că din această vară va fi disponibilă şi o platformă de învăţământ la distanţă menită a veni în sprijinul liceenilor.

„Din această vară o sa lansăm un produs nou, o platformă de învăţământ la distanţă. Mâine ne întâlnim şi cu ceilalţi liceeni nu doar cu cei din anii terminali, vrem să aibă acces la module de meditaţii gratuite la diverse materii: limbi străine, programe de calculator, tehnică de calcul şi nu în ultimul rând ne propunem să încheiem un parteneriat cu Colegiul Tehnic Turda pentru a conecta şcoala la dezvoltările naţionale pe care le-am făcut, astfel ca şi după plecarea noastră tinerii care nu au acces la internet să poată utiliza infrastructura unităţii de învăţământ, laboratoarele de IT, să aibă acces la meditaţii, biblioteca virtuală, programe de training”, mai menţionează preşedintele BNS, Dumitru Costin.

În cortul caravanei, adolecenţii pot găsi o expoziţie multimedia dezvoltată în jurul domeniilor de interes pentru tineri; consiliere de specialitate; informare despre drepturile lor ca viitori angajaţi; instrumente pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Proiectul Caravana Carierei este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni!

Acţiunea s-a desfăşurat în zilele de 2-3 aprilie la Colegiul Tehnic de Construcţii „Anghel Saligny” din Cluj Napoca, iar la Turda pe 5-6 aprilie la Colegiul Tehnic.