Get Adobe Flash player
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Proiectul ,,Stiinta si Tehnologie-Pasi spre inovare

LOGOlogo_stiintescu-1 logoFCC logoRAF
” La Colegiul Tehnic Turda s-a implementat proiectul ”Știință și tehnologie- pași spre inovare”, proiect cofinantat de Fundația Comunitară Cluj și Romanian- American Foundation si Colegiul Tehnic (1/2-1/2). În data de 18.04.2016 , în cadrul activităților derulate în Școala Altfel ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, s-a organizat un concurs de robotică, cu elevii din cadrul echipei de proiect ”Creative Team”, elevi aparținând grupei de excelență de mecatronică.
Elevii au fost organizati în 3 echipe Robot I, Robot II și Robot III și au construit fiecare câte un robot Lego, cu ajutorul echipamentelor Lego Mindstorms  Education EV3, achizitionate prin proiect. Regulamentul de concurs presupunea construirea roboților Lego și programarea microcontrollerelor astfel încât roboții să se deplaseze, să execute o mișcare de rotație, să aibă un timp de așteptare și să se oprească în momentul în care senzorul de ultrasunete detectează un obiect la o distanță mai mică de 30 cm. Softul a fost descărcat și pe telefonul mobil, astfel că roboții au fost ghidați și prin i-Phone. În competiție au participat 8 elevi din cadrul grupei de excelență de mecatronică, elevi coordonați de prof. Oprea Daniela. Elevii au primit premii și diplome din partea școlii. Premiul I s-a acordat elevilor: Covaci Emil și Kovacs Norbert; premiul II: Boancheș Sebastian, Coroban Horea, Țuțui Mureșan Florin; premiul III: Feurdean Daniel și Șandru Andrei.
Am fost vizitati de către copiii orfani de la unitățile de tip familial din Turda, din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială și elevii noștri au prezentat câteva aplicații cu roboții pe care i-au construit. Copiii care ne-au vizitat au fost încântați să folosească și ei telefoanele mobile pentru a coordona mișcările roboților. De asemenea, am primit vizita elevilor de clasa a 8-a de la o școală gimnazială din com.Mihai Viteazu iar demonstrațiile realizate de elevii noștri au stârnit interesul colegilor lor mai mici, oferindu-le exemple de bună practică din domeniul tehnic.  În cadrul concursului elevii au dovedit seriozitate, spirit de adaptare și comunicare eficientă în echipă. Activitățile s-au dovedit instructive, pline de satisfacție și amuzament. ”
a consemnat prof. Daniela Oprea
20160418_121439