Religie
Ora de religie este una formativă, adică încerăm să formăm un comportament moral religios al elevilor și să-i pregătim pentru viaţă.
Elevii trebuie să pună în practică în viaţa de zi cu zi cele știute și învăţate la ora de religie, altfel aceasta nu are nici-o importanţă.
Nu este de ajuns să știm că trebuie să ne rugăm, să postim și să ne ajutăm unii pe alţii ci trebuie să le îi împlinim toate acestea. Pe lângă faptul că fiecare oră de religie începe și se termină cu rugăciune, în fiecare zi de vineri dimineaţa este prezent Pr. Sebastian Zăhan pentru a oficia rugăciunea de dimineaţa.
În sărbătorile mari este prezent unul dintre preoţii misionari: Zăhan Sebastian, Florian Simonca sau Daniel Sîrb care săvârșesc Sfânta Liturghie în capela școlii noastre participând la slujbă atât profesorii cât și elevii.
De asemenea la 30 ianuarie 2012, odată cu împlinirea a cinci ani de la sfinţirea capelei a fost prezent în mijlocul nostru Preasfinţitul Vasile Somesanul, iar răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către elevi din școala noastră.
La cererea elevilor și la îndemnul profesorului de religie în cele două posturi mari de peste an vin preoţii mai sus amintiţi și săvârșec Taina Spovedaniei și a Împărtășaniei în capela noastră scolară. Pe lângă cele amintite mai sus, în școala noastră, se mai desfășoară o serie de activităţi: serbări școlare pe teme religioase cu diverse ocazii, excursii la mănăstiri și monumente istorice, proiecte de voluntariat desfășurate de către elevii de la „Clubul Impact” al școlii noastre, a cărui coordonator este doamna profesoară Someșfălean Simona, psihologul școlii și doamna profesoară de religie Ioana Sîrb.
Astfel împlinim porunca Sfintei Scripturi care ne spune:
„Credinţa fără fapte moartă este!” (Iacov 2, 20)