Get Adobe Flash player
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Scrisoare de multumire Facultatea de Matematica si Informatica

UBB, singura universitate din România, situată în topul Best Global Universities

– 31/10/2014POSTED IN: ANUNTURIUBBCOMUNICATE DE PRESADESPREUBBNOUTATI

Cluj-Napoca, 31 octombrie 2014

UBB, singura universitate din România inclusă în topul Best Global Universities

 

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este singura universitate din România, inclusă în topul Best Global Universities, realizat de U.S.News, care, în acest an, a avut şi o componentă pe domenii ale ştiinţei. Astfel, au fost date publicităţii, primele 100 de Universități (100 Global Universities) în 21 de domenii, clasament în cadrul căruia UBB se situează pe poziţia 81 în domeniul matematicii.

Autorii studiului au creat o categoria specială a universităților, în funcție de domeniul matematicii, denumită succint  “the world’s best universities for mathematics”.

Indicatorii care au stat la baza acestui clasament sunt: număr total de publicații, numărul total de citări, numărul  mare de citări din cadrul lucrărilor publicate, reputația internațională și regională în cercetare științifică, cooperări științifice internaționale.

Evaluarea a avut în vedere activitatea științifică și de cercetare din perioada 2008-2012 şi a fost realizată pe 21 de domenii ale ştiinţei (de la Științe agricole până la Științe spațialedatele fiind preluate din baza de date Thomson Reuters  InCitesTM .

Această nouă clasificare este o recunoaştere deja firească a valorii Şcolii de Matematică din România, şi în particular a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, valoare bazată pe tradiţie, muncă şi seriozitate, într-un climat de competiţie onestă”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Petrușel, Decanul Facultății de Matematică și Informatică, din UBB.

Clasarea universității clujene în acest top este cu atât mai important cu cât relevă faptul că,  din punct de vedere al matematicii, Universitatea Babeș-Bolyai este prima în Europa de Est: după UBB urmează Universitatea din Belgrad (locul 87) și Universitatea din Varșovia (locul 92) http://www.usnews.com/education/best-global-universities/mathematics  .

Menționăm, de asemenea, că, în luna noiembrie a anului trecut, Facultatea de Matematică și Informatică s-a situat, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics,  pe poziţia 101-150 în topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităților din întreaga lume, UBB fiind singura universitate din România care se regăseşte în acest top.

Mai multe detalii referitoare la clasamentul Best Global Universities, realizat de US News puteți găsi accesând link-ul: http://www.usnews.com/education/best-global-universities/universitatea-babes-bolyai-504529.

Dupa acest minunat preambul atasam o Scrisoare adrsata Colegiului Tehnic care consfinteste frumoasele relatii de colaborare dintre Colegiul Tehnic si aceasta recunoscuta facultate

UBB FAC MATEMATICA scrisoare