Get Adobe Flash player
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ganduri pentru celebrarea zilei de pensionare… joi 4 octombrie 2012 Daniela Filechi, Stanescu Ion

                Este un eveniment cu profunda incărcătură emoţională , care ne provoacă pe toţi să ne amintim de frumoasele momente petrecute alaturi de acesti doi colegi, foarte dragi nouă: d-na  Dana Filechi si d-l Nicu Stanescu.

Incercăm in aceste cateva cuvinte sa cuprindem o cariera de exceptie a fiecaruia dintre cei doi profesori cu  inalta tinută morală şi profesională.

Pentru că menirea unui profesor este aceea de a forma si a transmite mai departe propriile sale cunostinte, aceasta a fost si preocuparea Danei Filechi si  a d-lui Stanescu.

Asa precum discipolii se adunau in preajma unui maestru spre a primi invăţăturile lui şi adesea spre a le continua şi dezvolta, tot asa elevii scolii noastre cautau prezenta d-lui Stanescu si-i  ascultau explicatiile si sfaturile. Era frumos sa vezi copii interesati sa aprofundeze disciplinele tehnice si dornici sa participe la competitii. Dealtfel, spiritul de competitie si dorinta de a fi cei mai buni  le erau insuflate  de cate ori se ivea ocazia de catre d-l profesor.

Ce este pentru învăţăceii şcolii , d-l Stanescu? Un profesor de la care au primit o pregătire tehnică temeinică, un diriginte care nu a rămas în uitare nici după ce elevii clasei lui au devenit absolvenţi.

Spiritul de colegialitate l-a însoţit mereu pe d-l profesor. Nu existau situaţii în care să apelezi şi sa nu primeşti materialul de care aveai nevoie. A fost si un exemplu de punctualitate, parolism si generozitate. Discuţiile pe teme de specialitate  erau de fiecare dată o revelaţie. De asemenea, dorinta de a face mai mult pentru copii, de a-i mobiliza au fost mereu  un scop al activităţii sale.

Pe Dana Filechi o vedeam mereu la scoală dornică să ajute pe cei care aveau nevoie de indrumări in activitate, era omul pe care te puteai baza in orice imprejurare, discreta si sensibila, o dirigintă inimoasă, care punea suflet in tot ceea ce trebuia să facă. Chiar dacă a avut multe sarcini de indeplinit , a dovedit de fiecare dată ca este un om capabil, bine pregătit , inzestrat cu hărnicie si abnegaţie. Ne va fi greu să ne obişnuim cu gandul ca nu o vom mai vedea la şcoală, dar, cu siguranţă de câte ori o vom intâlni pe stradă sau se va gandi sa ne viziteze aici, va fi pentru noi aceeaşi prezenta agreabilă si binevoitoare.

Echipa de ingineri din scoala a fost puternică pentru că a avut parte de oameni puternici, cu tărie de caracter şi cu  spiritul  lucrului bine facut.

Rezultatele la concursurile naţionale si internaţionale sunt raspunsul la ore şi ore de pregătiri,   pe care d-l Stanescu si d-na Filechi le-au petrecut alături de elevii şcolii, pentru a duce mai departe prestigiul acestui lăcaş de invăţământ, pentru a demonstra că se poate , că şi aici la Turda sunt tineri care pot deveni  personalităţi marcante ale societăţii noastre.

Participarea elevilor la sesiunile de comunicări ştiinţifice in domeniul mecatronicii, la concursurile pe teme ingineresti, incoronează activitatea celor doi colegi ai nostri. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are cu ce se mândri şi datorită absolvenţilor şcolii noastre.

 

Ganduri surpinse de Dana Oprea

Postat Mateescu Doru